Kiralık Yazıcı Sisteminin Ekonomik Faydaları Nelerdir?

        Günümüz dünyasında kiralamanın değeri her geçen gün artmaktadır. Artık firmalar hemen hemen bürün ihtiyaçlarını kiralama yoluyla karşılamaktadır. Yapılan araştırmalarda Kiralık yazıcı sistemine geçen firmaların giderlerinin büyük oranda düştüğü görülmektedir. Kiralık yazıcı sistemi şirketler için en çok tercih edilen kiralama sistemlerinin başında gelmektedir. Yazıcı kiralama yapan şirketler sarf malzeme, amortisman gideri, yedek parça, servis, bakım vs. gibi birçok külfetten kurtulmaktadır. Kiralık yazıcı sistemine geçen firmalar günümüz teknolojisi yakından takip etme fırsatı bulmaktadır. Yazıcı mülkiyeti kendisinin olmadığı için eskiyen, arızalan kiralık yazıcısını yeni bir yazıcıyla değiştirebilirler.

        Kiralık yazıcıların bir diğer avantajı da fazla çekim adetlerinde esnek olmasıdır. Kiralık yazıcı sistemine geçtiniz ve aylık kotayı doldurduğunuz için bir üst kotaya geçebilirsiniz. Böylelikle kullandığınız yazıcı modelini de yükselte bilirsiniz. Ancak satın aldığınız bir yazıcı da fazla çekim alırsanız toner, servis, bakım ve sarf malzemeye daha fazla para ödemek zorunda kalacaksınız. Kiralık yazıcı fiyatları almış olduğunuz kopya adetlerine göre değişmektedir. Kopya adetleriniz ne kadar yüksek olursa kiralık yazıcı fiyatı da aynı oranda yükselecektir. Çünkü alacağınız kopya adetleri ne kadar yüksek olursa, kiralık yazıcının hızı da yükselecektir. Kiralık yazıcının fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör de yazıcının baskı boyutudur. A3 yazıcıların satın alma maliyeti A4 yazıcılara göre daha fazladır. Dolayısıyla A3 kiralık lazer yazıcı fiyatları, A4 kiralık lazer yazıcı fiyatlarından daha yüksektir. Renkli özellikli yazıcıların da yine renkli kiralık yazıcı fiyatlarını etkileyen önemli unsarlardan biridir.

        Kiralık lazer yazıcı sistemi firmalara her zaman avantaj sağlamaz. Aylık çıktı âdetiniz çok düşükse yazıcıyı satın almak daha ekonomik olacaktır. Çünkü kiralık yazıcı sisteminde aylık bir kota verilmektedir. Aylık size verilen kotanın altında çıktı alıyorsanız kiralık lazer yazıcı sistemine fazladan paralar ödersiniz. Kiralık yazıcı sistemine geçmeden önce işin uzmanından yardım alabilirsiniz. Firmanızda analiz yaptırarak ihtiyacınız olan sistemi belirleyebilirsiniz.

 

 

TEKLİF İSTE